Profesionalne folije za automobile
i građevinske objekte    

          

         folije za objekte                        folije za automobile

Folije za objekte

Udobnost i UV zaštita
Prozori su važan dio bilo koje građevine, od svjetlosti koju propuštaju do pogleda koje omogućavaju. Ali, takođe stvaraju i dosta problema - od gomilanja topline, visokih energetskih troškova do preranog izblijeđivanja tepiha, namještaja ili zavjesa. LLumar prozorske folije mogu Vam pomoći kontrolisati te probleme, te omogućiti povećanje komfora i smanjenje ukupnih troškova energije.

Ušteda energije
LLumar umanjuje troškove energije i do 15%.
Značajna ušteda. Brz povrat investicije. Pametno ulaganje.
Energetski štedljiva LLumar folija može povećati performanse skoro svakog prozorskog sistema, značajno umanjujući energetsku potrošnju i zahtjeve. Profesionalne revizije energije pokazale su da građevine s LLumar folijom za uštedu energije mogu ostvariti godišnje uštede energije i do 15%, smanjiti emisije karbona i imaju povrat investicije u prosječnom periodu od 3 godine.

Zaustavite učinke štetnih UV zraka!
Većina tkanina, namještaja i umjetničkih djela mogu biti oštećena i blijede, jednostavnim prodiranjem dnevne svjetlosti kroz netretiran prozor. Blokiranjem više od 99% svih UV zraka, LLumar prozorske folije pomoći će očuvati kvalitetne starine, drvo i umjetnička djela od gubitka boje i blijeđenja.

Ne žrtvujte Vaš pogled!
Otvorite Vaše zavjese ili roletne i pustite sunčevu svjetlost u interijer. LLumar prozorske folije umanjuju blještanje do 87%, omogućujući Vam da lakše gledate TV prijemnike ili radite na računaru. I zbog toga što je LLumar dostupan u raznim bojama i postotcima zatamnjenja, moći ćete uživati u vanjskom pogledu i neprimjećujući da je folija na staklu.

Sigurnosne folje - korisna i djelotvorna zaštita
U današnjem svijetu, zločin, vandalizam, terorizam, prirodne katastrofe i svakodnevne nezgode su stvarnost i zbilja. Izrađene od debelog, čvrstog poliestera povezanog sa snažnim adhezivima, LLumar sigurnosne i zaštitne folije omogućuju optički čistu, ali i snažnu barijeru koja osigurava da staklo ostane na mjestu u trenutku udara. Opasnost od vjetrom nošenih ostataka, seizmičkih podrhtavanja i slučajnih udara može uvelike biti smanjena. LLumar je takođe idealan za korištenje u područjima s velikim prometom gdje su prozori izloženi "razbi i uzmi" provalama ili vandalizmu.
Sigurnosne folije postoje u kombinaciji sa različitim solarnim i estetskim rješenjima (reflektujuće, nereflektujuće, zatamljene) kako bi se udovoljili zahtjevi bilo kojeg komercijalnog projekta.

Dekorativne folije
Iako je efekat bogat i zapanjujući, urezano ili pjeskareno staklo je zahtjevno i skupo za postavljanje i održavanje. Mijenjanje motiva takvog stakla nije moguće, a čišćenje može biti vrlo problematično.
U kontrastu, profesionalno postavljena LLumar dekorativna folija može replicirati izgled i osjećaj urezanog stakla za samo dio cijene istog i može biti održavano s konvencionalnim sredstvima za čišćenje stakla. Foliju je lako zamijeniti, omogućavajući Vam da nadogradite Vaš izgled bez potrebe za zamjenom stakla.
LLumar dekorativne folije su dostupne u spektru motiva, uzoraka i boja - nudeći stil i efektniju privatnost bez žrtvovanja prirodne svjetlosti - ili Vašeg budžeta.

     
           

Folije za automobile

Izgledajte izvrsno, a osjećajte se još i bolje sa posebno zatamnjenim staklima i karakteristikama visoko kvalitetne LLumar folije.
LLumar automobilske folije dizajnirane su da poboljšaju izgled Vašeg vozila, omoguće performanse koje zahtjevate, zaštite Vaše ulaganje. Poznate po svojoj kvaliteti, stabilnosti boja i patentiranom sloju protiv ogrebotina, LLumar folije su izdržljive i ne zahtijevaju gotovo nikakvo održavanje.
Solarna zaštita
Sunčeve zrake mogu uzrokovati da unutrašnjost vozila postane nepodnošljivo vruća. Postavljanjem folije visokih performansi možete smanjiti temperaturu površina unutrašnjosti vozila za čak 16°C osiguravajući ugodniju vožnju, smanjujući opterećenje klima-uređaja i štedeći gorivo.
Zaštita od UV zračenja
Ultraljubičaste (UV) zrake mogu uzrokovati štetu na unutrašnjosti vozila - ali i ljudskoj koži. LLumar folija formira zaštitnu barijeru koja blokira do 99% UV zraka, što uvelike produžava novi izgled interijera Vašeg vozila, a i štiti Vas i Vaše putnike od izlaganja štetnim UV zrakama.
Kvaliteta
Kako bi se osigurala trajna kvaliteta, sve LLumar folije profesionalno postavljaju visoko edukovani tehničari. LLumar HPR adheziv poznat je u cijelom svijetu po svojoj čvrstoći, izdržljivosti i optičkoj čistoći. Sama folija ima zaštitni sloj protiv grebanja.
Sigurnosne i zaštitne folije za automobile
LLumar sigurnosna i zaštitna folija pruža snažnu zaštitnu barijeru između Vas i stakla u slučaju nezgode. S LLumarom, prozor i dalje može puknuti, ali fragmenti stakla ostaju zalijepljeni za foliju. Putnici u vozilu zaštićeni su od opasnih letećih krhotina stakla. Pršteće staklo zadržano je i ne utječe na rad bočnih zračnih jastuka.
LLumar sigurnosna i zaštitna folija je najbolja odbrana od "razbij i uzmi" provala u vozilo.